FLOTT: Velkommen til Brattåsveien 11 på Myrvolltoppen

Diskret luksus på Myrvoll

– På mine 24 år i eiendomsbransjen har jeg ikke sett finere hus. Dette må du se!

Publisert Sist oppdatert

Ordene over tilhører eiendomsmegler Bent André Norderhaug. Han har fått det ærefulle oppdraget å selge en av Oppegårds mest eksklusive boliger, og tar oss med rundt på en privat visningsrunde i Brattåsveien 11.

Norderhaug lever av å beskrive boliger, men vekter ordene han bruker for å male bilder av prakteiendommen.

– I mine øyne er den eksklusiv, men ikke prangende. Kall det gjerne diskret luksus. Og det er tegnet og bygd akkurat slik eierne ville ha det. Arkitektens oppdrag er jo å fange det oppdragsgiveren søker, og her er det flere både smarte og funksjonelle løsninger i samtlige tre etasjer, forteller den rutinerte megleren.

 Se prospektet her.

Perfeksjon

Huset i Brattåsveien 11 er for øvrig det fjerde huset eierne har bygd, og det er et poeng Norderhaug vil understreke viktigheten av.

ENTRÉ: Den solide trappen gir et majestetisk og delikat forsteinntrykk.

– Det sies at bygger man for tredje gang, så blir det perfekt. Da kan du jo tenke deg hvor bra det blir den fjerde gangen, smiler han entusiastisk.

Og eiendommen imponerer fra første stund. Her er det fingeravtrykk-scanning for å komme inn, det er et romslig og lyst inngangsparti med mye skapplass og garasjen rommer plass til både biler og motorsykler.

Den brede solide trappen fører deg opp i husets hjerte, etasjen med en fantastisk stue, det diskrete lydanlegget som går over hele etasjen, den varme kjøkkenet, et avskjermet bibliotek, samt bad, vaskerom og et master bedroom med walk in closet.

Usynlig luksus

Megleren fortsetter:

– Du ser jo selv hvor høyt det ligger i terrenget, men hvor lite innsyn det gir. Men det er nesten det du ikke ser ved første øyekast jeg setter aller mest pris på. For eksempel at det er vannbåren varme, varmeslynger utvendig og det automatiske vanningsanlegget. Det er rett og slett et hus man bør forstå kvalitetene til, for å elske. Det er med andre ord en litt eksklusiv gruppe med sans for god kvalitet vi henvender oss til her, poengterer Norderhaug.

De trente øyet legger imidlertid merke til noen viktige detaljer. Mye teglstein og skifer gjør det praktisk talt vedlikeholdsfritt. På den ene siden av huset er det anlagt en egen frokostterrasse, mens ettermiddagssolen fanges i timevis på motsatt side.

– Det er veldig tilfredsstillende som megler å være med på noe slikt, sier megleren. – Jeg har jo solgt min del av «standardhus» opp gjennom årene, men når det plutselig dukker opp en mulighet som dette, så særegent, er det ekstra morsomt. Men det holder jo ikke at jeg skjønner huset, det viktige er at de som kommer hit forstår det, gjentar han.

NATURLIG: Boligen er bygget i naturen på eiendommen.

PS! Teksten fortsetter under bildet. Se også bildekarusell øverst i saken!

Sjakt til skittentøy

GJESTER: Her kan du enkelt underholde gjester i svært koselige omgivelser.

Vi rusler inn igjen og setter kurs mot toppetasjen. Det knirker sjarmerende i gulvet av heltre og vel oppe åpenbarer det seg en stor og eksklusiv tv-stue med praktisk porttelefon. Videre inn i etasjen finner man to soverom og et eget bad. Her stifter vi også bekjentskap med en av de morsomste detaljene i huset. På badet er det nemlig anlagt en diskret sjakt som sender skittentøyet ned til vaskerommet i etasjen under.

Det er i det hele tatt et hus med så vel åpenbar eleganse, som funksjonelle løsninger som gjør hektiske hverdager mer sømløse. Megleren kontrer på utradisjonelt vis da vi forsøker å legge noen avsluttende ordene i munnen hans.

– Jada, du kan godt si at det er en ytterst sjelden mulighet, men er ikke det litt slitt da? Jeg ville heller sagt en bolig for de kresne, parerer megleren.

– Mye for pengene

MIDDAG HER: På den andre siden av huset har du ettermiddags- og kveldssol.

Og det er liten tvil om at boligen er uvanlig godt avstemt med eiendommen for øvrig. Et eksempel er at teglsteinen de valgte skulle harmonere med stammefargen på trærne rundt.

Det piper hektisk fra mobiltelefonen hans. Et tydelig tegn på at vår tid nærmer seg slutten. Han runder av med en oppfordring.

– Har du allerede sett bildene og fattet interesse, så blir du i alle fall ikke skuffet når du kommer hit. Erfaringen med de som har vært her så langt er at de mener det er enda bedre enn de trodde. Ok, vi ber om en pris som er litt utover normen i Oppegård, men du får også et enestående hus for de pengene. Og sammenligner du Oppegård med områder som Nordstrand, Grefsen eller Bærum, så er dette plutselig rasende mye for pengene. Det mener jeg faktisk, fastslår han bestemt.

Powered by Labrador CMS