OPPTATT AV VEDLIKEHOLD OG LIKEBEHANDLING: – Det bør satses på vedlikehold av skoler og sykehjem samt bedre infrastruktur og vintervedlikehold av veier. Det er også meget viktig at tidligere Oppegård kommune ikke blir en sidedel av Nordre Follo. Vi bør behandles på lik linje med tidligere Ski kommune. Slik er det dessverre ikke i dag, sier Ørnulf Eriksen (79) fra Tårnåsen.

Hvilke tiltak bør prioriteres i 2021?

I morgen skal rådmannens forslag til budsjett for 2021 legges frem. Hvilke tiltak bør prioriteres i 2021 etter din mening? Sjekk også hva leserne våre mener!

Publisert

Fredag 23. oktober skal rådmann Jane Short Aurlien presentere sitt forslag til Strategi- og handlingsplan 2021-2024. Budsjettet for 2020 er en del av denne planen.

På grunn av smittevernhensyn er møtet ikke åpent for publikum, men presentasjonen skal sendes direkte på kommune-tv. Følg presentasjonen direkte via kommunens nettside.

Pressekonferansen begynner klokken 09:00. Dokumentene blir lagt ut på nettsiden fredag morgen. Filmen blir også lagt ut i etterkant.

Se sendingen direkte her.

Oppegård Avis skal være til stede på pressekonferansen i morgen, og vi skal selvfølgelig følge opp de viktigste forslagene i tiden frem til budsjettet og Strategi- og handlingsplanen skal behandles i kommunestyret i desember.

Fem på gata om prioriteringer

I dag har Oppegård Avis vært innom Kolbotn torg for å snakke med våre lesere. Vi har stilt følgende spørsmål til fem tilfeldige forbipasserende:

Hva bør prioriteres i 2021 etter din mening?

1. Ørnulf Eriksen (79), Tårnåsen:

– Det bør satses på vedlikehold av skoler og sykehjem samt bedre infrastruktur og vintervedlikehold av veier. Det er også meget viktig at tidligere Oppegård kommune ikke blir en sidedel av Nordre Follo. Vi bør behandles på lik linje med tidligere Ski kommune. Slik er det dessverre ikke i dag.

Ørnulf Eriksen (79) fra Tårnåsen.

2. Hanne Mette Gjelsvik (69), Kolbotn:

– Det viktigste er å prioritere skoler og idrettsanlegg samt å satse på bedre tilbud til barn og unge.

Hanne Mette Gjelsvik (69) fra Kolbotn.

3. Rune Solberg (70), Kolbotn:

– Det bør satses på bedre vedlikehold av veiene, spesielt om vinteren. Turveien rundt Kolbotnvannet bør også prioriteres.

Rune Solberg (70) fra Kolbotn.

4. Maria Holmqvist (40), Tårnåsen:

– Skolene i tidligere Oppegård og generelt tilbud til barn og unge. Rensing av Kolbotnvannet bør også prioriteres.

Maria Holmqvist (40) fra Tårnåsen.

5. Gunn Fjellhaugen (66), Kolbotn:

– Det bør satses mer på universell utforming, spesielt ved Kolbotn stasjon. Kommunen må også beholde OMA (red. anm.: den kommunale gjenbruksbutikken flytter til Kolbotn torg på lørdag) på Kolbotn torg, lage en strandpromenade rundt Kolbotnvannet og fylle det gamle rådhuset på Kolbotn med gode, offentlige tjenester.

Gunn Fjellhaugen (66) fra Kolbotn.
Powered by Labrador CMS