TAKKER RÅDMANNEN OG ADMINISTRASJONEN: – Jeg vil takke rådmannen og administrasjonen for et meget godt arbeid med utarbeidelsen av budsjettforslaget spesielt og økonomistyringen i kommunen generelt, sier ordfører Hanne Opdan. Foto: Yana Stubberudlien

Takker for stødig fokus på omstillingsprosessen

– Mine tanker går til dem som som rammes av omstillingskravene og at kommunens tjenestetilbud er under press, sier ordfører Hanne Opdan. Samtidig takker hun rådmannen og administrasjonen for stødig fokus på omstillingsprosessen.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 09:00 fredag morgen ble det holdt en pressekonferanse i Nordre Follo rådhus i Ski da konstituert rådmann Jane Short Aurlien la frem sitt forslag til Strategi- og handlingsplan 2021-2024 og budsjett for 2021.

Hovedbudskapet i rådmannens forslag handler om behovet for omstilling i tjenestene for 190 millioner kroner i løpet av neste år.

I tillegg foreslår hun omstilling i tjenestene for 64 millioner kroner i 2022, 69 millioner kroner i 2023, 63 millioner kroner i 2024 og 63 millioner kroner i 2025.

– Omstilling i tjenestene kan bety endrede eller reduserte tjenester og i noen tilfeller oppsigelser av medarbeidere, forklarer rådmannen.

FORESLÅR OMSTILLING I 2021-2024: Tabellen viser rådmannens forslag til omstilling i tjenestene (beløpet er i millioner kroner) i 2021-2024. Omstilling i tjenestene kan bety endrede eller reduserte tjenester og i noen tilfeller oppsigelser av medarbeidere, ifølge rådmannen.

Rådmannens forslag skal behandles av de folkevalgte i perioden frem til de endelige vedtak skal fattes i kommunestyret 17. desember.

Les hele dokumentet i web-versjon (framsikt)

Les hele SHP-dokumentet (pdf)

– Lover å ha dette i tankene

Ordfører Hanne Opdan, som har vært til stede under pressekonferansen, sier at det gjør dypt inntrykk på henne å høre hvor stor omstilling mange tjenesteområder må gjennom i 2021 og de kommende årene.

– Mine tanker går til dem som som rammes av omstillingskravene og at kommunens tjenestetilbud er under press, sier Opdan.

Hun lover at flertallspartiene har dette i tankene når budsjettet for 2021 og strategiplanen for 2021-2024 skal gjennom politisk behandling i kommunestyret 17. desember.

Samtidig sier ordføreren at hun er fornøyd med de fremlagte dokumentene.

– Jeg vil takke rådmannen og administrasjonen for et meget godt arbeid med utarbeidelsen av budsjettforslaget spesielt og økonomistyringen i kommunen generelt. Med tanke på utfordringene våre er det rett og slett imponerende av administrasjonen å holde stødig fokus på omstillingsprosessen samtidig som vi må håndtere en krevende pandemi, sier Opdan.

– Et godt tegn

Opdan sier omstillingsbehovet på 190 millioner kroner i løpet av neste år er mye. Samtidig påpeker hun at det er et godt tegn at omstillingsbehovet er redusert med ti millioner kroner fra den opprinnelige planen.

– Det betyr at økonomien er noe bedre enn vi fryktet for bare noen måneder siden, sier ordføreren.

– Vi har vært klar over den vanskelige økonomiske situasjonen siden kommunen ble etablert. Vi tar ansvar ved å føre en trygg økonomisk politikk samtidig som vi ivaretar innbyggernes tjenestetilbud.

Powered by Labrador CMS