ANNONSØRINNHOLD FOR PRIVATMEGLEREN
– Jeg kjenner ikke bare gateadressene, men alle småstiene som knytter dem sammen
Thomas Sørlie kunne havnet i brannvesenet, blitt politimann, eller til og med danser. For flere år siden bestemte han seg endelig. Sofiemyr-mannen ble eiendomsmegler.
– Jeg har vokst opp på Sofiemyr. Jeg kjenner ikke bare gateadressene, men alle småstiene som knytter dem sammen, sier han.
Det er en overgang å gå fra studier til fast stilling som eiendomsmeglerfullmektig, men det gir trygghet å ha bodd i Oppegård hele livet.
– Jeg vet hvor du finner det som er av skoler, barnehager, butikker, legesentre og kollektivtilbud. Det folk gjerne er opptatt av, og lurer på i forbindelse med boligbytte, sier Sørlie.
– En kan bli utfordret på mye av kundene, men her er jeg trygg. Jeg blir ikke satt ut på en befaring eller visning. De er ikke i tvil om at jeg kjenner spesielt Sofiemyr, men også resten av Oppegård kommune godt, fortsetter han.
Han er glad for at han har fått sjansen hos PrivatMegleren, midt i Kolbotn sentrum.
– Det er veldig mye bedre å starte lokalt. Kjennskapen til området. Hele nettverket mitt er jo her. For min del ville det vært mye vanskeligere å starte i Oslo.
Kjent fjes
Om du synes du å dra kjensel på mannen kan det være naturlige årsaker til det. Thomas Sørlie har nemlig jobbet på Rema 1000 på Sofiemyr senter i lang tid. Yrkeskarrieren i servicebransjen startet allerede som ungdomsskoleelev. Thomas gjorde et så godt inntrykk under arbeidsuken at han fikk tilbud om en stilling som deltidsmedarbeider. Der ble han i ti år, de siste årene etter videregående på fulltid.
– Jeg føler at det ga meg et godt grunnlag for en videre karriere innenfor et serviceyrke, sier han.
Han hadde bestemt seg. Han ville bli eiendomsmegler, ikke kjøpmann. Høsten 2015 startet han på BI og eiendomsmeglerstudiet. Året etter fikk han en trainee-stilling hos PrivatMegleren. I sommer var han ferdig uteksaminert, og nå er han på plass på kontoret på Kolbotn Torg.
Menneskekjenner
– Man kommer innpå folk, og man må tilpasse seg de ulike situasjonene kundene befinner seg i. Det trives jeg med å håndtere.
Thomas Sørlie
25-åringen har på mange måter styrt mot drømmejobben. Han kunne ikke hatt en stillesittende kontorjobb, men må ha den allsidigheten i arbeidsoppgavene en jobb som eiendomsmegler gir. Ikke minst trives han med og rundt mennesker.
– Jeg er utadvendt og omgjengelig. Det er viktig. Jeg er en som folk kommer overens med, og en som det går an å snakke med. Jeg er veldig glad i møte folk. Hilse på nye mennesker, sier han og smiler.
Det å være komfortabel rundt mennesker er en klar styrke, og nærmest en forutsetning for å jobbe som eiendomsmegler. Man møter medmennesker i forskjellige livssituasjoner. Det er ikke alltid hyggelige årsaker til at man selger en bolig. Det kan dreie seg om skilsmisser, sykdom eller dødsbo. Kanskje økonomien har blitt for trang.
– Man kommer innpå folk, og man må tilpasse seg de ulike situasjonene kundene befinner seg i. Det trives jeg med å håndtere, sier Sofiemyr-mannen.
Store verdier
Ikke minst er det et stort ansvar å få ansvaret for et boligsalg. For de aller, aller fleste av oss representerer boligen det klart største formuesobjektet vi har. Det er lite annet som kommer i nærheten om vi måler i verdi. Det er et ansvar Sørlie er bevisst.
– Det er viktig å ha respekt for at du sitter og forvalter formuen til noen andre i salgsprosessen. Et lite feilsteg i den ene eller andre retningen kan utgjøre 100.000 – 200.000 tapt i en budrunde. Det kan være avgjørende for en kunde. Man har et stort ansvar, både overfor kjøper og selger, understreker han.
– Thomas er grundig. Han har et stort nettverk, og er veldig utadvendt og blid. Et ja-menneske. Så er han faglig flink.
Jon Syver Ternå
Bygge opp en portefølje
Utdannelsen gir selvsagt trygghet. Yrket krever tre års høyskoleutdanning, og når han nå kommer rett fra skolebenken har Sørlie faget i fingerspissene. Trainee-perioden har også gitt verdifull praksis. 25-åringen er godt vant med å holde visninger, og han har gjennomført et tresifret antall overtagelser de siste par årene. Nå er han i ferd med å bygge sin egen portefølje, men er forberedt på at det vil ta litt tid.
– Gutta på kontoret her har jo vært meglere i tjue år, og har mange gode kunder og boligsalg å vise til. Jeg er nok et kjent fjes for mange i kommunen, men det er kanskje ikke så mange som vet at jeg jobber som megler, sier han.
Yngre krefter
Kollega Jon Syver Ternå har vært megler siden Thomas var ett år gammel. Han påpeker hvor verdifullt det er å få inn yngre krefter på kontoret.
– Det er kjempeviktig at vi har et spenn i både erfaring og alder på arbeidsplassen. Det skaper dynamikk. Jeg hadde ikke klart å fornye meg om jeg kun hadde jobbet sammen med folk på min egen alder, sier Ternå, som gir sin nyeste kollega gode skussmål.
– Thomas er grundig. Han har et stort nettverk, og er veldig utadvendt og blid. Et ja-menneske. Så er han faglig flink, roser kollegaen.
Men for å slutte med begynnelsen. Hva med dansen?
For at det kan svinge av Sørlie er det liten tvil om. Et uoffisielt NM-gull i sportsdans tilbake i 2004 vitner om det. Sofiemyr-gutten reiste land og strand rundt på konkurranser, men omsider var det fotballen som vant. Fotballen som i sin tur måtte vike plass for studier og yrkeskarriere. Thomas Sørlie angrer ikke på valgene han har tatt.
– Nei, overhodet ikke. Jeg er trygg på karrierevalget, sier Thomas Sørlie, PrivatMeglerens yngste kjentmann.