14 DØDSFALL OG 880 SMITTETILFELLER: Siden utbruddet startet i Nordre Follo den 10. mars 2020 har det blitt registrert totalt 14 dødsfall og 880 smittetilfeller i vår kommune (per 19. januar 2021). Hele elleve av de totalt 14 dødsfallene er knyttet til utbruddene ved Langhus bo- og servicesenter.

Seks koronadødsfall på ti dager

En eldre person som var smittet med covid-19 og var beboer ved Langhus bo- og servicesenter, døde sent tirsdag kveld 19. januar.

Publisert Sist oppdatert

– Min dypeste kondolanse til de nærmeste pårørende. Den siste uken har vært en spesielt trist uke, med fire dødsfall grunnet korona bare de siste fire dagene. Jeg tenker også på alle øvrige berørte ved Langhus bo– og servicesenter som står i et krevende utbrudd, sier ordfører Hanne Opdan.

Hittil i januar 2021 har totalt seks eldre beboere dødt i det pågående utbruddet ved Langhus bo- og servicesenter. De første tre dødsfallene ble registrert søndag 10. januar, mandag 11. januar og lørdag 16. januar, så ble det meldt inn to nye dødsfall mandag 18. januar og det siste dødsfallet ble registrert dagen etter.

34 personer smittet

Totalt 34 personer er smittet i utbruddet hvorav 22 er ansatte og 12 er personer i kategorien beboere/pårørende. Seks av de smittede beboerne er døde.

– Vi tenker nå først og fremst på de som har mistet en nær som følge av covid-19, og forsøker så godt vi kan å ta vare på pårørende og hverandre, sier virksomhetsleder Nina Kolberg Nikolaysen.

Elleve dødsfall

I tillegg ble det registrert fem korona-dødsfall i slutten av fjoråret, ved det forrige smitteutbruddet på Langhus bo- og servicesenter, hvorav ett av de dødsfallene skjedde i november, mens fire dødsfall ble registrert desember.

Til sammen ble det registrert elleve covid-19-relaterte dødsfall hos beboere ved Langhus bo- og servicesenter.

Siden utbruddet startet i Nordre Follo den 10. mars 2020 har det blitt registrert totalt 14 dødsfall og 880 smittetilfeller i vår kommune (per 19. januar 2021).

Hele 11 av de totalt 14 dødsfallene er knyttet til utbruddene ved Langhus bo- og servicesenter.

Powered by Labrador CMS