ANNONSØRINNHOLD

VIL BLI NUMMER ÉN:

Den nye nummer én

Stadig flere ønsker seg én voksen elbil som klarer alt, uten drepende innhogg i lommeboken. Løsningen er VW ID.4.

Publisert Sist oppdatert
STOR, MEN LEKEN:

Svært mange i vårt distrikt har, eller vil ha en elbil. De aller fleste av disse er «småbiler» som fungerer ypperlig som logistikkmaskiner til og fra skole, fritidsaktiviteter og andre småoppdrag. Nå er tiden moden for å kunne ønske seg mer enn det. Tiden er moden for elektriske nummer én-biler som dekker alle behov, enten det er hyttetur med ski, eller storhandel med både barnevogn, barnesete og svigermor.

Nye VW ID.4 har alt som skal til for å bli den nye nummer én-bilen. Men hva er egentlig «alt»?

Vi kan bryte det ned til fem punkter:

 1. Rekkevidde
 2. Fornuftig pris
 3. Plass til familien og bagasje
 4. Takrails til takboks/takstativ
 5. Hengerfeste

  Saken fortsetter under bildeserien av VW ID.4:
MODERNE: Interiøret i nye ID.4 kan best beskrives som moderne og delikat. Klikk på pilene på bildet for å se neste bilde.

Sterk kombinasjon

SKILUKE:

Inntil nylig har de to første punktene vært tett forbundet med hverandre. Vil du ha lang rekkevidde? Ja, da blir det dyrt og få valg. Klarer du deg med 15 mil og hyppig lading? Da er det mange alternativer og levelig pris.

Med ID.4 får du et rekkeviddespenn mellom 343 til 517 kilometer til priser mellom 349 000 til 510 000 kroner. Det er en kombinasjon som er utrolig vanskelig å slå.

Blander du inn plass i regnestykket, blir det nesten umulig. For ID.4 har et bagasjerom på hele 543 liter, skiluke mellom setene og god plass til fire voksne personer. Bare dét gjør at du kan bruke bilen til hytteturer vinterstid med hele familien og alskens skiutstyr, uten å tenke på lading underveis.

TAKRAILS:

Til alt overmål har ID.4 fått takrails som standardutstyr. Det åpner for en ny verden av lagringsmuligheter på taket. Da har du plass til en familie med full bagasje på innsiden.

Sagt med andre og enklere ord: ID.4 har alt som skal til for å bli familiens nye nummer én, eller rett og slett være familiens eneste bil.

Rikelig med plass

Vi dykker litt dypere ned i materien. ID.4 er en el-suv som størrelsesmessig plasserer seg et sted mellom VW Tiguan og VW Touareg. På innsiden er det forbløffende god plass og god komfort. I baksetet må du opp i klassene «store familiebiler» for å finne maken.

GOD PLASS:

På ID.4 får du et ganske flatt baksete, men det er ingen problem å sitte i midten. Bilen er såpass bred bak at tre personer sitter bra her. Det er selvsagt ekstremt verdifullt om du har behov for å ha med ett eller flere barneseter.

Foran sitter du godt med god støtte alle veier. Det er også nok oppbevaringsrom og gode koppholdere mellom forsetene.

Teknikk som virker

GOD LØSNING:

Teknologi er gøy. Spesielt når det virker og gjør livet enklere. Det er definitivt tilfelle i bilverden også. Og ID.4 har funksjoner som hjelper føreren. Det første du legger merke til er det stilfulle AR head up-displayet over rattet som viser viktige funksjoner, som hastighet og rekkevidde. En annen artig detalj er «girhendelen», som er høyt montert ved rattet og enkel å bruke.

Ute på veien sørger Travel Assist på å holde bilen i kjørefeltet, at du holder fartsgrenser og sikker avstand til bilen foran. En fiffig hjelper er at farten kan tilpasses til rundkjøringer og kryss ved hjelp av navigasjonssystemet. Det gjør at det kan gå mange minutter mellom hver gang du rører bremsene. Lane Assist er et annet system de fleste nå kanskje kjenner til og på ID.4 har du også fotgjenger- og sykkelovervåkning.

Det er dessuten meget viktig å merke seg at ID.4 har siste programvare-versjon inne fra start. Det er altså en helt annen versjon enn den noen kjenner fra lillebror ID.3.

LYSE UTSIKTER:

En fullverdig familiebil

Volkswagen har lange og stolte tradisjoner med gjennomutviklede biler. Det er en grunn til at de topper salgsstatistikkene både nasjonalt og lokalt, år etter år. Med ID.4 har de igjen skapt det vi tør å påstå blir en ny «folkevogn». For dette er noe så sjeldent som en elektrisk SUV som kommer til å passe mange kjøpere perfekt. En fullverdig familiebil med svært kort leveringstid.

NB: Noen norske kjøpere vil nok etterlyse 4x4. Den versjonen skal være leveringsklar allerede til sommeren.

FRISTER DET Å PRØVEKJØRE NYE ID.4 HOS DIN LOKALE VW-FORHANDLER?
KLIKK HER FOR MER INFORMASJON.

Nøkkeltall ID.4:

 • Bagasjeromsvolum: 543 liter
 • Rekkevidde: Inntil 517 km (WLTP)
 • Batterikapasitet: Inntil 77 kWt
 • Hurtiglading: Inntil 125 kW
 • Pris: Fra 349 000 kroner
Powered by Labrador CMS