KOLBOTN J14: Foran fra venstre: Fride Midttun, Ingrid Eidstuen Martinsen, Maja Aarøy Særvoll, Julie Haakaas Schei og Ina Eriksen. Bak fra venstre: Mia Elise Bae, Nathalie Klingenberg Staring, Ane Laugen, Karen Solerød Tronaas, Sarah Hengseng Eliassen, Andrea Paulsen, Amalie Hammersmark Nitteberg, Ingrid Linnea Terjesen Haugen, Emilie Solstad og Nora Ellevold Bjørnstad.

Fire lag til finaler

Neste helg blir Vallhall farget blå og hvit når ikke mindre enn fire av Kolbotns jentelag spiller finale i OBOS Cup i fotball.

Publisert Sist oppdatert

Det gror godt på jentesiden i Kolbotn kvinnefotball, og hele fire årganger klarte altså denne høsten å spille seg frem til finale i Oslomesterskapet (OBOS Cup). Alle finalene spilles innendørs i Vallhall helgen 30. oktober til 1. november. Kolbotns finalejenter er J14, J15, J17 og J19.

Slik spilles finalene

  • Kolbotn J14 møter Skeid lørdag 31.oktober kl.09.00.
  • Kolbotn J15 møter Skeid lørdag 31. oktober 13.00.
  • Kolbotn J17 møter Øvrevoll Hosle søndag 1. november 11.15.
  • Kolbotn J19 møter Høvik søndag 1. november 16.15.
  • PS: På grunn av covid-19 kan det ikke være tilskuere i Vallhall, men alle kampene streames direkte på Direktesport.no

– Først og fremst må vi gratulere lagene, spillere, trenere, foreldre og andre støttespillere med en fantastisk prestasjon. Det er veldig gledelig å se at fire lag går hele veien til finalen i OBOS Cup, spesielt i det året vi har vært gjennom, tatt i betraktning. For klubben er dette utrolig moro, og det gir motivasjon til å fortsette det gode arbeidet som gjøres. Dette blir en fin avslutning på en merkelig sesong. Nå venter en spennende helg i Vallhall, og jeg håper så mange som mulig ser kampene. Dette blir moro. Gi alt! Heia Kolbotn, sier utviklingssjef Fredrik Løken Bjørnskau i Kolbotn kvinnefotball.

Slo naboen

Kolbotn J14 har slått ut Ready, Holmen og Ski på veien til semifinalen mot Langhus. Her ble det 3-0 og ny finale i OBOS Cup. I fjor vant 06-jentene samme turnering og er dermed tittelforsvarere foran årets finale.

– Jentene hadde nok litt høye skuldre i starten av semifinalen, men utover i første omgang begynte vi å få pasningsspillet vårt til å sitte, sier hovedtrener Frode Hansen.

Ane Laugen dundret inn 1-0 til Kolbotn fra 20 meter etter 22 min, før Karen Solerød Tronaas iskaldt la på til 2-0 sju minutter senere. I andre omgang hadde Kolbotn kontroll på kampen, og skapte mange sjanser. Ina Eriksen kjempet inn 3-0 på en av mange cornere til Kolbotn.

– Mot slutten kontrollerte jentene det inn. Vi i støtteapparatet er utrolig stolte av denne fabelaktige gjengen med fotballjenter. Det er en prestasjon å spille seg til nok en finale, også i et spesielt fotballår, sier hovedtrener Hansen.

«Rysare»

Også Kolbotns J15 spilte semifinale tirsdag kveld, mot GUI på Sofiemyr kunstgress. Dette ble litt av en kamp med 2-2 etter full tid, 2 x 5 minutter målløse ekstraomganger og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Kolbotn-jentene scoret på alle sine fem forsøk, mens GUI røk ut da deres femte forsøk smalt i krysstanga og gikk ut!

Dermed er 05-årgangen til Kolbotn klar for sin andre OBOS Cup-finale på rad, og revansjelysten er stor etter et surt tap i fjor. J15 møtte Høvik og Lommedalen på veien til semifinalen i år.

PS! Saken fortsetter under bildet.

KOLBOTN J15: Foran fra venstre: Eline Støtvig, Lilliana Melissa Taugbøl Malloul, Malin Josefine Rugaas, Mia M. Wedvik Edvardsen, Pia Lykke Alfredsen, Noyna Nygård og Maja Navestad. Bak fra venstre: Tuva Sørum Gransjøen, Maia Støtvig, Eline Lia, Sofie Norderhaug, Marthe Kristiansen, Amalie Meyer, Celina Schulz, Nora Martine Rugaas, Norah Mortensen.

– Mot GUI ble keeper Norah Mortensen den store helten med strafferedning i ordinær tid, scoring på straffe i straffesparkkonkurransen, før hun presser frem en feil fra GUI på deres siste og avgjørende straffe! Stor kamp av Norah som også hadde tre kanonredninger underveis i kampen der GUI kommer alene mot keeper! For øvrig vil jeg trekke frem en stor laginnsats med spillere som løser nye posisjoner på strålende vis, og ikke minst har vi noen yngre jenter på laget som leverer på høyt J15-nivå, sier J15-trener Tresor Egholm.

Han sier laget har hatt strålende utvikling i år, og har vunnet mot lag som Stabæk og Lyn i seriespillet.

– Vi ser nå en spillergruppe som har stor selvtillit med tanke på det å møte gode lag og å spille viktige kamper. Vi går til hver kamp med troen på seier, og det skal vi også gjøre i finalen mot Skeid. Det kommer til å bli en ny tøff og tett kamp, og da er det fint at vi allerede har fått øvd oss i det å spille ekstraomganger og å være i en straffesparkkonkurranse! sier Egholm videre.

Dagens dobbel

Kolbotn J17-laget går faktisk til to finaler i Obos Cup. Laget består av klubbens jenter på 16 og 17 år. I år har de spilt seg frem til finale i OBOS Cup, både i klassene J17 og J19! Dermed blir det en hektisk søndag 1. november i Vallhall. Laget spiller først J17-finale mot ØHIL klokken 11.15, for så å møte Høvik i J19-finalen 16.15.

PS! Saken fortsetter under bildet.

KOLBOTN J17 og J19: Bak fra venstre: Andrea Møller, Marthe Holtet Røsseth, Nora Mathiassen Nymoen, Anna Lyshagen, Tiril Holmstøen Aarhus, Mia Jahr, Ina Harneshaug, Una Lykke Alfredsen og Anna Flatekvål. I midten fra venstre: Marlene Ringnes Hagen, Mathie Brenna-Hansen, Lea Nygren, Anneli Aslaksrud, Benedikte Hjetland, Emma Been, Andrea Hangaas, Ninni Ringstad og Maja Alexandersen. Foran fra venstre: Pernille Wirak, Tuva Tøndevoldshagen, Hermine Sæther, Henriette Harr-Haga, Emma Nicoline Nordstrøm Larsen, Synne Bonkowski, Sanna Høeg, Ida Helene Sunden og Erika Pay. Ikke tilstede på bilde: Tuva Uppman Knudsen, Frida Lieberg Christoffersen, Malin Orderud, Christine Hanch Iversen og Sara Bahtjaragic

– Heldigvis har vi en stor tropp på 32 spillere, og de aller fleste av disse har bidratt på veien frem til finalene slik at de er spilleberettiget. Vi gleder oss veldig til det som blir avslutningen på en litt merkelig sesong. Vi går helt klart for gull til Kolbotn i begge finalene, sier trener Pål Wirak.

Powered by Labrador CMS